Скасування
Зателефонувати Зателефонувати Онлайн підтримка Онлайн підтримка
Головна Новини 10 правил із книги «Пиши, скорочуй» для якісних текстів
30.12.2021
view 3342
Корисне

10 правил із книги «Пиши, скорочуй» для якісних текстів

Ця книга є обов'язковою для копірайтерів, авторів, менеджерів і всіх-всіх, хто використовує текст у роботі. Зважайте на ці рекомендації при написанні смс або мейл розсилок і ваші повідомлення читатимуть.

  1. Правдива інформація.
    Не прикрашайте, коли описуєте чиїсь переваги. Якщо ви розповідаєте про компанію, варто вказувати сильні сторони і факти, в яких фірма по-справжньому компетентна.
  2. Смислове навантаження.
    Робіть акцент на сенсі тексту, а не на мальовничому описі. Додавайте у текст корисні факти та закликайте до дії. Складну промову з хитромудрими оборотами залишайте для художньої літератури.
  3. Спрощення.
    Пишіть складні речі зрозумілою мовою, адже текст читатимуть не лише професіонали. Щоб зрозуміти, яка кількість технічної лексики є припустимою, потрібно відштовхуватися від аудиторії, якій призначений текст.
  4. Міняйтесь місцями.
    Перед написанням тексту поставте себе на місце клієнта. Які питання можуть виникнути? У чому його користь? Текст повинен відповідати на два виклики: він має бути корисним і повинен вибудовувати емоційний зв'язок між вами та читачем.
  5. Читання вголос.
    Читання вголос допомагає перевірити текст на логічність та впорядкованість. Хороший текст звучить плавно та легко читається. Якщо при читанні речення вам хочеться набрати повітря, значить воно занадто довге.
  6. Покажіть приклади.
    Розкажіть читачам про свої реальні кейси. Вони дають можливість побачити вашу роботу на практиці та викликають довіру. Рекламна інформація повинна звучати ненав'язливо та вирішувати проблему користувача.
  7. Яскравий заголовок.
    Основна функція заголовка – зацікавити аудиторію та спонукати прочитати основний текст. Головне, він має показувати користь, унікальність та терміновість.
  8. Від простого до складного.
    Починайте з тез та розвивайте основну тему, поступово пояснюючи складні моменти. Такий текст не напружує читача і він захоче дочитати до кінця.
  9. Вирішуйте проблеми.
    Клієнти не читатимуть текст просто так, їм важливо отримати користь. Спочатку зацікавте вигодою, а потім пропонуйте товар, який допоможе вирішити проблему.
  10. Поважний тон.
    Автори книги наголошують, що з читачами варто спілкуватися на рівних: дружньо та шанобливо. Від себе додамо: зважайте на вік цільової аудиторії. Якщо вони віком до 21 року, то серйозний та суворий тон ні до чого.

Що ще почитати

proposal

Спробуйте нашу розсилку безкоштовно прямо зараз!

SMS розсилки в будь-яку країну світу, на будь-якого мобільного оператора. Інтеграції з популярними CRM допоможуть автоматизувати та прискорити взаємодію з клієнтом. Реєструйся на сайті та запускай розсилки прямо зараз!

Підключитися
proposal

Почніть розсилати прямо зараз!

Viber — не лише один із найпопулярніших месенджерів, а й ефективний інструмент для просування бізнесу та реклами. Згідно з останніми даними, аудиторія цього месенджера склала 262 млн. користувачів. Залучайте клієнтів до спілкування з брендом, зробіть процес покупки цікавим!

Підключитися